1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Rotwein-kuchen

Rotwein-kuchen

Door: mathy48

  • Oostenrijks, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2002

Ingrediënten 10 personen


250 gr. bona, 250 gr suiker, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 1/8 liter rode wijn, 1 zakje vanillesuiker, 1 pakje backin, 1 volle koffiel. kaneel, 1 dessertl. cacao, 100 gr pure chocolade.


Verder heb je nodig


Bakvorm


Oostenrijkse cake met rode wijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren splitsen, eiwit met vanillesuiker heel stijfkloppen. De boter, suiker en eidooiers zacht roeren,rode wijn toevoegen, cacao en kaneel erdoor, de chocolade smelten en erdoor doen. Het bakpoeder en de bloem zeven en erdoor scheppen. Schep het stijfgeklopte eiwit luchtig door het beslag.

Bereidingswijze

Beboter de vorm en bak de cake in plm 45 min gaar op 150 graden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathy48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top