Carrot cake
- Engels, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-01-2002
ofwel worteltjestaart, origineel Engels recept
Ingrediënten 10 personen
1 cup suiker, 2 eieren, 3/4 cup olie, 1 1/2 cup geraspte wortel, 3/4 cup walnoten, 1 cup bloem, 1 theel. baking soda, 1 theel. bakpoeder,1 theel. kaneel, 1/4 theel. zoutBenodigdheden
cakevormVoorbereiding
Klop de eieren, voeg suiker toe, klop tot het glad is, voeg geleidelijk de olie toe, de wortels en de fijngehakte walnoten. Zeef de droge ingredienten en schep het erdoor ( niet mixen)
Bereidingswijze
Beboter de cakevorm en doe het deeg erin. Bak op 175 graden in plm 40 min gaar. Laat de cake 5 minuten rusten voor hem uit het blik te halen.
Serveertip
Perfect bij English tea
Laatste reacties
Erg lekkere carrotcake (veel te snel op), lukt ook als je er per ongeluk 1,5 cup bloem in mikt (weet ik uit ervaring), erg kruimelig. Ik heb als variatie trouwens nog een schepje gember en een sinaasappelschilletje toegevoegd. Gaat prima!