Carrot cake

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2002

ofwel worteltjestaart, origineel Engels recept

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 cup suiker, 2 eieren, 3/4 cup olie, 1 1/2 cup geraspte wortel, 3/4 cup walnoten, 1 cup bloem, 1 theel. baking soda, 1 theel. bakpoeder,1 theel. kaneel, 1/4 theel. zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm

Voorbereiding

Klop de eieren, voeg suiker toe, klop tot het glad is, voeg geleidelijk de olie toe, de wortels en de fijngehakte walnoten. Zeef de droge ingredienten en schep het erdoor ( niet mixen)

Bereidingswijze

Beboter de cakevorm en doe het deeg erin. Bak op 175 graden in plm 40 min gaar. Laat de cake 5 minuten rusten voor hem uit het blik te halen.

Serveertip

Perfect bij English tea

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

masom avatar
masom 16-03-2009

Erg lekkere carrotcake (veel te snel op), lukt ook als je er per ongeluk 1,5 cup bloem in mikt (weet ik uit ervaring), erg kruimelig. Ik heb als variatie trouwens nog een schepje gember en een sinaasappelschilletje toegevoegd. Gaat prima!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten