1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: henny_b_b

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2002

Ingrediënten 4 personen


350 g groene linzen
2 wortelen, in vieren
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
150 g ontbijtspek, in heel dunne reepjes
1 el olijfolie
1 dl slagroom
2-3 el pesto
zout
peper
frituurolie
2 uien in heel dunne ringen
1-2 el rijstebloem, gezeefd


Verder heb je nodig


Staafmixer


Maaltijdsoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Linzen goed schoonspoelen en met 1 1/2 l waer, wortel, bleekselderij en 50 g ontbijtspek aan de kook brengen. Linzen op zacht vuur 30-40 min. laten koken tot linzen zacht zijn. Wortel en selderij verwijderen. Helft van linzen uit pan nemen en achtergebleven soep pureren. Linzen in pan terugdoen. 100 g ontbijtspek in olijfolie in 5-10 min. krokant bakken. Soep opnieuw verhitten, slagroom en pesto erdoor roeren en soep met zout en peper op smaak brengen. Frituurolie verhitten. Uiringen met rijstebloem bestuiven en in frituurolie in 1-2 min. lichtbruin en krokant bakken. Uiringen op keukenpapier laten uitlekken en daarna licht met zout bestrooien. Soep met gebakken ontbijtspek en uiringen serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top