1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Kaiserschmarren
  5. kaiserschmarren

kaiserschmarren

  • Oostenrijks, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-01-2002

Ingrediënten 4 personen


4 eieren4 el. suiker4 el. melk2 el. bloemboterpoedersuiker


Verder heb je nodig


Koekepan, garde of mixer.


(ofwel mislukte pannekoeken)Een heerlijk nagerecht dat er niet uitziet. Vandaar dat onze kinderen het vroeger zo noemden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren scheiden, eiwit stijfslaan

Bereidingswijze

Roer de eierdooiers schuimig met de suiker.Maak er met de bloem de de melk een glad beslag van en spatel de stijfgeslagen eiwitten er luchtig door.
Bak het geheel aan twee zijden bijna gaar en trek het dan met twee vorken uit elkaar.Bak het geheel nog even na onder voortdurend omscheppen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Verdeel over 4 bordjes en strooi er poedersuiker overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneouwerkerk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneouwerkerk
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top