1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. clafoutis

clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2002

Ingrediënten


500 tot 600 gr. kersen (uitgelekt), 150 gr. Honig cakaemeel, 150 gr. suiker, 100 gr. boter (kamertemp.) 2 middelgrote eieren, 2 el. rum of cognac, 3 tot 4 el. poedersuiker, 2 el melk.


Verder heb je nodig


Platte ovenvaste schaal (rond)


Wereldberoemd en erg lekker...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de uitgelekte kersen in een kom, bestrooi met 50 gr. suiker en schep geheel om. Beboter de schaal. Verwarm oven voor op 175 graden een rooster net onder het midden. Roer de boter en de rest van de suiker tot een romige massa en klop een voor een de eieren door het beslag. Spatel de cakemeel, de rum en twee el. melk luchtig door het geheel. Het beslag dient dik en vloeibaar te zijn. Eventueel extra melk toevoegen.
Verdeel de kersen over de bodem van de schaal en giet het beslag erover heen. Bak de taart in veetig minuten gaar.

Serveertip

Warm serveren, bestrooid met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patries44


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patries44
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top