1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zeeduivelhammetjes van Urk in rozemarijnboter

Zeeduivelhammetjes van Urk in rozemarijnboter

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2002

Ingrediënten 4 personen


40 g risottorijst, kippenbouillon, 2 teentjes gerookte knoflook, fijngesneden,
30 g boter, 20 g geraspte oude kaas, 2 blaadjes witte gelatine, zout, peper, 1 eiwit, losgeklopt, 1 beschuit, verkruimeld
frituurolie, 8 spaghettislierten, 4 zeeduivelmootjes a 100 g met bot/graat, 1 takje rozemarijn , 1⁄2 dl droge witte wijn,
1⁄2 paprika, in blokjes.



Zeeduivelhammetjes van Urk in rozemarijnboter en knoflookbitterballen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de risotto volgens gebruiksaanwijzing in de kippenbouillon. Bak de knoflook 3-4 min. in 15 g boter. Roer de gare rijst en de kaas erdoor. Week de gelatine ? 5 min. in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine op in het warme rijstmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Stort het mengsel in een lage schaal en laat het in de koelkast ? 2 uur afkoelen en opstijven. Rol van het mengsel 8 bitterballen. Haal deze door het eiwit en rol ze daarna door het beschuitkruim, herhaal deze handelingen. Verhit de frituurolie tot 180?C en bak hierin de bitterballen goudbruin. Frituur ook de spaghettislierten krokant in de hete olie. Bak de zeeduivel 4-12 min. (afhankelijk van de dikte) in 15 g boter samen met de rozemarijn. Haal de vis uit de pan en bestrooi hem dan met zout en peper. Schenk de wijn bij het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels in de pan los.

Serveertip

Rijg de bitterballen aan de spaghettislierten (of stokjes)en serveer ze op de zeeduivelhammetjes. Schenk de saus er omheen en garneer met paprika.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top