1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Artisjokharten met cantharellen, amandelsoep en kwartel

Artisjokharten met cantharellen, amandelsoep en kwartel

Door: fajalobi

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2002

Ingrediënten 4 personen


2 artisjokken, ? 1 l kippenbouillon, 3 takjes basilicum, 4 teentjes knoflook, grof gesneden, 1 ui, in vieren, 2 kwartels, zout, peper, 3 el olijfolie, 150 g cantharellen, gemengde sla, 1 tomaat, in kleine blokjes

Voor de amandelsoep:
300 g geschaafde amandelen, 50 g gemberwortel, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 1-2 el olijfolie, 1⁄2 bosje dragon, fijngesneden, zout, peper, 2 dl melk, 3 dl slagroom, 2 dl kippenbouillon.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Amandelsoep:
Bak de amandelen met de gemberwortel en ui op zacht vuur in de olie tot de amandelen lichtbruin kleuren. Voeg dragon en peper toe, schenk de melk, slagroom en kippenbouillon erbij en laat het mengsel ? 20 min. tegen de kook aan trekken. Zeef het mengsel en kook het vocht eventueel nog iets in tot een goede soepdikte. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de artisjokken in de bouillon (ze moeten onderstaan) samen met de basilicum, knoflook en ui in ? 30 min. gaar tot de blaadjes van de artisjok makkelijk loslaten. Verwarm de oven voor op 180?C. Bestrooi de kwartels met zout en peper en bak ze rondom bruin in 2 el olie. Zet ze daarna nog ? 10 min. in de oven tot ze gaar zijn. Bak de cantharellen 1-2 min. op hoog vuur in 1 el olie.

Serveertip

Leg de sla op de borden en daarop een halve artisjok. Snij de borstjes en de pootjes van de kwartel en leg deze ook op de borden samen met de cantharellen, tomaat en amandelsoep.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top