1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse zwaardvisspiesjes.

Griekse zwaardvisspiesjes.

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 4 personen


900 gram zwaardvis,
2 paprika's (groen),
1 citroen ,
rozemarijn ,
1 ui ,
laurierblaadjes,
2 Spaanse pepertjes,
olijfolie ,
1,5 dl. witte wijn (droog).


Verder heb je nodig


Gril


Rijg eens wat anders aan je spies.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak enkele uren van te voren alvast de marinade!!

Bereidingswijze

Kneus met een theelepel de blaadjes rozemarijn. Ui pellen en in vieren snijden. Pepertjes in de lengte doorsnijden en zaadjes verwijderen, in kleine reepjes snijden.

Marinade maken: 5 eetlepels olijfolie, witte wijn, rozemarijn, 5 laurierblaadjes, ui en pepertjes mengen. Zwaardvis in blokjes van 3,5 cm. snijden en hierbij doen. Enkele uren op een koele plaats laten marineren, af en toe omscheppen.

Vier tot zes lange sateprikkers in koud water laten weken. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Citroen in 4 tot 6 partjes verdelen, voor iedere prikker een.

Zwaardvis uit de marinade halen en afwisselend met een stukje paprika aan de prikker doen. Af en toe een stukje laurierblad erbij. Als laatste een partje citroen.

Bestrijk de spiesjes met de marinade en 10 minuten onder de grill leggen. Tussendoor keren en insmeren met olijfolie. Daarna garneren met wat rozemarijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san32


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san32
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top