Oldenzaalse Humkessoep

  • Regionaal, Soep
  • > 120 min.

Soep met humkes (kleine stukjes)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 gr gedroogde witte bonen; 2,5 l water; 400 gr verse worst; 1 kg sperziebonen; 6 aardappelen; 2 preien; 1 knolselderij; 1/2 bosje peterselie; 1/2 bosje bladselderij; zout; peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de witte bonen 24 uur in de week en kook ze daarna 65 min. in het weekwater. Laat de bonen vervolgens in een vergiet uitlekken.

Bereidingswijze

Maak de bouillon door de verse worst 1 uur in 2,5 liter op laag vuur te laten trekken. Voeg 2 vleesbouillonblokjes toe.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Haal de worst ui het water.
Doe de slabonen, aardappelen, prei en knolselderij bij de bouillon en breng aan de kook. Laat alles op laag vuur 30 min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de witte bonen, de in plakjes gesneden worst en de fijngehakte peterselie en bladselderij toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

irener avatar
irener

Doorsturen

Home Recepten