1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Slabonen
  6. Oldenzaalse Humkessoep

Oldenzaalse Humkessoep

  • Regionaal, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 8 personen


300 gr gedroogde witte bonen; 2,5 l water; 400 gr verse worst; 1 kg sperziebonen; 6 aardappelen; 2 preien; 1 knolselderij; 1/2 bosje peterselie; 1/2 bosje bladselderij; zout; peper



Soep met humkes (kleine stukjes)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de witte bonen 24 uur in de week en kook ze daarna 65 min. in het weekwater. Laat de bonen vervolgens in een vergiet uitlekken.

Bereidingswijze

Maak de bouillon door de verse worst 1 uur in 2,5 liter op laag vuur te laten trekken. Voeg 2 vleesbouillonblokjes toe.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Haal de worst ui het water.
Doe de slabonen, aardappelen, prei en knolselderij bij de bouillon en breng aan de kook. Laat alles op laag vuur 30 min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de witte bonen, de in plakjes gesneden worst en de fijngehakte peterselie en bladselderij toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irener


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irener
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top