225 gr.tawemeel - 225 gr. bloem - 1 thl. zout - 1thl.suiker (rietsuiker) - 2 tentjes knoflook - 1 zakje (11 gr.)instantgist - 1 dl. olijfolie(extra vierge) - 4 eetl. verse kruiden, fijngehakte (b.v.tijm, basilicum,bieslook,peterselie)
Bakpapier
Lekker bij brunch, picknick of maaltijdsoep (vegetarisch)
Meel en bloem met zout en suiker mengen.knoflook persen en door het meel roeren. Gist in 2 1/2 dl. lauwwarm water oplossenen door het meel mengen. 3/4 dl.olijfolie toevoegen. Deeg 5 min.stevig doorkneden en in een kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Dan de kruiden toevoegen, 5 min. stevig doorknedenen en nog eens 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 gr.C. Deeg verdelen in 16 kleine bolletjes, op bakpapier op de bakplaat leggen, bestrijken met de rest van de olie en in 25 min. gaarbakken in het midden van de oven.