1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. kruiden - knoflookbroodjes

kruiden - knoflookbroodjes

  • Vegetarisch, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 8 personen


225 gr.tawemeel - 225 gr. bloem - 1 thl. zout - 1thl.suiker (rietsuiker) - 2 tentjes knoflook - 1 zakje (11 gr.)instantgist - 1 dl. olijfolie(extra vierge) - 4 eetl. verse kruiden, fijngehakte (b.v.tijm, basilicum,bieslook,peterselie)


Verder heb je nodig


Bakpapier


Lekker bij brunch, picknick of maaltijdsoep (vegetarisch)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meel en bloem met zout en suiker mengen.knoflook persen en door het meel roeren. Gist in 2 1/2 dl. lauwwarm water oplossenen door het meel mengen. 3/4 dl.olijfolie toevoegen. Deeg 5 min.stevig doorkneden en in een kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Dan de kruiden toevoegen, 5 min. stevig doorknedenen en nog eens 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 gr.C. Deeg verdelen in 16 kleine bolletjes, op bakpapier op de bakplaat leggen, bestrijken met de rest van de olie en in 25 min. gaarbakken in het midden van de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top