1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. knoflookbrood

knoflookbrood

Door: petrap34

  • Frans, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 6 personen


1 stokbrood
100 gram zachte boter
5 tenen knoflook
zout en peper
1 theelepel vers gehakte kruiden (naar keuze)



Lekker bij de borrel of buffet of zoiets

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bewerk de boter met een vork tot ze licht en luchtig is geworden.
Blancheer de knoflook 1 minuut in kokend water, giet ze af en pel ze.
Wrijf de knoflook ui tot een fijne pasta, met een beetje zout, en meng beetje voor beetje de boter erdoorheen.
Maak op smaak af met zout en peper, verpak het in aluminiumfolie en leg in de koelkast om op te stijven.
Snijd het brood in de breedte open in sneetjes, maar niet helemaal tot door de bodem.
Bestrijk elk sneetje aan beide kanten met de knoflookboter en bestrooi ze met de kruiden.
Pak het brood in aluminiumfolie en verwarm het ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveertip

Variatie:
kaasknoflookbrood: vermeng zacht romige kaas met de knoflookboter en kruiden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrap34
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top