1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde paprika?s

Gevulde paprika?s

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 2 personen


2 groene of rode paprika?s
1 ui
1 knoflookteentje
1 klein takje selderij
1 eetlepel olie
150 gr rundergehakt
250 gr gekookte rijst
150 gr tomatensaus uit blik
1 ei
zout
peper


Verder heb je nodig


Glazen schaal, mengkom.


Altijd wel eens lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

Een kapje van de paprika?s snijden en de zaadjes verwijderen. 3 minuten op volle kracht zetten. De ui, het knoflook en de selderij schillen, hakken en 1 minuut in de olie fruiten in de oven op volle kracht. Dan het gehakt toevoegen en weer 1 minuut in de oven zetten. Goed mengen, de rijst, de tomatensaus en het ei toevoegen, kruiden en goed mengen. De paprika?s met deze bereiding vullen, de kapjes er weer op zetten en ze in kleine, voor de microgolfoven aangepaste terrine schikken. 12 minuten in de oven op volle kracht zetten en de terrine 2 maal draaien tijdens het bakken.

Serveertip

Met gepureerde aardapeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top