1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Filet mignon met aardappelen

Filet mignon met aardappelen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 3 personen


800 g zoete aardappelen
1 1/2 dl melk
zout
peper
een snuifje gemberpoeder
een snuifje nootmuskaat
600 g puntje van de varkenshaas (nierstuk)
30 g boter of margarine
Voor de saus:
1 koffielepel maiszetmeel
1 eetlepel xeresazijn
1 koffielepel cognac
1 koffielepel kerrie
gehakt biesloof (facultatief)


Verder heb je nodig


Een paar kommetjes en een serveerblad.


Altijd wel lekker z'n mals stukje vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, in rondjes van 1 cm dikte snijden. In een schotel doen (geschikt voor de microgolfoven), overgieten met de melk, de kruiden bijvoegen, afdekken, 10 minuten in de microgolfoven op volle kracht (600 W) zetten. De aardappelen laten uitlekken en warm houden, de saus even aan de kant zetten.
De filet mignon in 12 plakjes snijden; een braadschotel met de vetstof 6 minuten in de microgolfoven op volle kracht zetten. De vleesplakjes enkele seconden in die schotel leggen, omdraaien, afdekken en 5 minuten in de microgolfoven op volle kracht laten braden. Het vlees met een vel aluminiumfolie afdekken en warm houden.
Het maiszetmeel in de saus aanmengen, de azijn, de cognac en de kerrie bijvoegen, weer 30 seconden in de microgolfoven op volle kracht zetten. De aardappelen overgieten met de saus, het vlees naar smaak bestrooien met gehakt bieslook en meteen serveren.

Serveertip

Met geglaceerde worteltjes is het ook goed als groenten erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top