1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Sinaasappelmousse

Sinaasappelmousse

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 4 personen


4 sinaasappelen
4 eieren
150 gr griessuiker
1 eetlepel bloem
1 klein glaasje sinaasappellikeur


Verder heb je nodig


Mengkom, en dienblad.


Een fris toetje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

De sinaasappelen wassen. Een kapje ervan afsnijden, de vruchten uithollen zonder de schillen te beschadigen en deze op een koele plaats zetten. Et sinaasappelvruchtvlees uitpersen. De eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel kloppen. De bloem bijvoegen en blijven kloppen. Het sinaasappelsap in een kom doen en 2 minuten in de oven op matige kracht zetten. Dit sap geleidelijk en onder stevig kloppen bij het eimengsel voegen. De sinaasappellikeur toevoegen. 1 minuut in de oven op volle kracht zetten, uit de oven nemen en opnieuw kloppen. 1 minuut in de oven zetten, weer kloppen en nogmaals 1 minuut in de oven zetten. De eiwitten tot stevige sneeuw kloppen en voorzichtig onder de bereiding scheppen. De sinaasappelschillen ermee vullen en op een koele plaats zetten tot net voor het opdienen.

Serveertip

Smaakt altijd met een verfrissend drankje erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top