1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. rabarberaardbeienjam

rabarberaardbeienjam

  • Belgisch, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten


350 g geschilde rabarber
250 g aardbeien
het sap van 1 citroen
500 g geleersuiker


Verder heb je nodig


2 potjes,kom voor magnetron.


Is vlug klaar en toch lekker ook al komt hij uit de magnetron.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

De in kleine stukjes gesneden rabarber en de doormidden gesneden aardbeien in een recipient voor de microgolfoven doen, overgieten met citroensap, bestrooien met suiker. 30 minuten laten trekken.
Afdekken en in de microgolfoven op het maximum zetten gedurende 15 minuten; 2 maal roeren. In potten doen, laten afkoelen en afdekken.
Waarom jam maken in de microgolfoven ? Omdat het heel snel gaat en de vruchten goed hun smaak behouden. Het spreekt vanzelf dat je maar kleine hoeveelheden tegelijk kan maken (maximum 500 g).

Serveertip

Lekker voor op toast of vers brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top