1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. gevulde appelen

gevulde appelen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 4 personen


2 appelen
1/2 citroen
2 gedroogde pruimen
2 gedroogde abrikozen
5 cl water
3 eetlepels geconcentreerde melk
1 eetlepel kaneel


Verder heb je nodig


Schaal geschikt voor magnetron, mengkom.


Is eens iets anders, en toch lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

De pruimen en de abrikozen hakken en in een klein repicient met het water doen. 3 minuten in de oven op volle kracht zetten. Laten uitlekken en mengen met de geconcentreerde melk. De appelen schillen, het klokhuis en een deel van het vruchtvlees verwijderen. Inwrijven met citroen. Ze vullen met de fruitbereiding en in een klein pannetje zetten. Bestrooien met kaneel, afdekken en 7 minuten op volle kracht laten koken, omdraaien in de loop van de kooktijd. Bij voorkeur lauw serveren. Je kan er ook eventueel de abrikozen vervangen door rozijnen en de melk door een klontje boter.

Serveertip

Een feestelijk appeltje, wat slagroom erbij en het is kompleet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top