1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. stamppot ijsbergsla

stamppot ijsbergsla

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten 4 personen


Aardappels wat je gewend met met stamppot,
zout,
melk,
nootmuskaat,
peper,
klontje boter,
1 krop ijsbergsla,
1 rode paprika,
4 ons kaas (stuk)



Eindelijk een andere stamppot!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels.
Kook ze met wat zout en water gaar (ongev.20 minuten).
Snijd intussen de sla in reepjes, was de sla en laat ze uitlekken.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Was de paprika, snijd hem doormidden en maak hem van binnen schoon.
Snijd de paprika in stukjes.
Maak van de gekookte aardappels, nootmuskaat, een klontje boter en iets melk een smeuige puree.
Stamp de ijsbergsla door de puree.
Roer er tenslotte de blokjes kaas en paprika door.
Maak de stamppot op smaak met zout en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijma


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top