Brioches

  • Frans, Brood
  • 30-60 min.

Idee voor het paasontbijt!!

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram tarwebloem >
30 gram gist >
1 theelepel suiker >
3 eetlepels melk (lauw)>
200 gram roomboter >
4 eitjes >
snufje zout>
20 vormpjes (voor brioches of muffins) >
2 eidooiers >
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een beslagkom.> Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de gist.> Voeg de suiker en melk toe en kneed het tot een gelijkmatig deeg.> Dek de kom af en laat het deeg 15 minuten rijzen.>

Smelt de roomboter in een pan en laat het afkoelen. >Meng dit samen met de eieren en het zout door het deeg.> Kneed het net zolang tot het deeg luchtig genoeg is, zodat het niet aan de kom blijft plakken.> Dek de kom weer goed af en laat het deeg 30 minuten rijzen. >

Rol het deeg op en snijd er 20 gelijke stukken van.> Van ieder stukje haal je 1/3 af.> Zo heb je dus 20 grote stukken deeg en 20 kleine stukjes.> Rol elk stukje met een beetje bloem tot een bolletje.>

Vet de vormpjes in met roomboter en stop de grote bolletjes erin.> Druk in het midden van ieder groot bolletje een kuiltje en doe er een klein bolletje in.> Druk ze goed aan en laat ze 90 minuten rijzen.>

Verwarm de oven voor op 200?C (gasoven stand 4-5). >Bestrijk de brioches met eidooier en bak ze in 15-20 minuten gaar. >

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

grafinanne avatar
grafinanne

Doorsturen

Home Recepten