1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Brioches

Brioches

Door: grafinanne

  • Frans, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2002

Ingrediënten


500 gram tarwebloem >
30 gram gist >
1 theelepel suiker >
3 eetlepels melk (lauw)>
200 gram roomboter >
4 eitjes >
snufje zout>
20 vormpjes (voor brioches of muffins) >
2 eidooiers >



Idee voor het paasontbijt!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een beslagkom.> Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de gist.> Voeg de suiker en melk toe en kneed het tot een gelijkmatig deeg.> Dek de kom af en laat het deeg 15 minuten rijzen.>

Smelt de roomboter in een pan en laat het afkoelen. >Meng dit samen met de eieren en het zout door het deeg.> Kneed het net zolang tot het deeg luchtig genoeg is, zodat het niet aan de kom blijft plakken.> Dek de kom weer goed af en laat het deeg 30 minuten rijzen. >

Rol het deeg op en snijd er 20 gelijke stukken van.> Van ieder stukje haal je 1/3 af.> Zo heb je dus 20 grote stukken deeg en 20 kleine stukjes.> Rol elk stukje met een beetje bloem tot een bolletje.>

Vet de vormpjes in met roomboter en stop de grote bolletjes erin.> Druk in het midden van ieder groot bolletje een kuiltje en doe er een klein bolletje in.> Druk ze goed aan en laat ze 90 minuten rijzen.>

Verwarm de oven voor op 200?C (gasoven stand 4-5). >Bestrijk de brioches met eidooier en bak ze in 15-20 minuten gaar. >



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top