400 gram snelkookrijst (1 pak),
750 gram sperziebonen,
500 gram gehakt,
2 uien,
1 klein blikje ananasstukjes,
2 bananen,
2 eetlepels ketjap manis,
2 eetlepels bruine suiker,
djahe (gemberpoeder),
komijn,
koriander,
zout naar smaak.
Moet je echt eens proberen
Punt de bonen, breek ze en kook ze in een kwartiertje gaar.
Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pakje.
Snijd de ui in smalle ringen en de banaan in dunne plakjes.
Braad het gehakt rul in een koekenpan, voeg de ui toe en laat de ui even meefruiten.
Voeg het zout, de kruiden, de ketjap, de suiker, de bananen en de ananas met het sap toe, laat alles heet worden en doe het vuur uit.
Giet de rijst en boontjes af, schep de bonen door de gehaktsaus en serveer de rijst er apart bij.
Lekker met een frisse salade
mowi 18-05-2015
Heb verse anannas gebruikt. Vond het erg flauw, ondanks de extra toegevoegde verse gember, knoflook en Spaanse peper. En extra zout is niet ons ding. Jammer, zag er veelbelovend uit.