Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. griesmeel pudding

griesmeel pudding

Door: mvb275

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2002

Ingrediënten 4 personen


70 gr.Griesmeel, 60 gr.suiker, 7.5 dl halfvolle melk, Handje krenten, handje rozijnen, kersensaus


Verder heb je nodig


Kookpan, Garde, Schaaltje voor de rozijnen en krenten, Puddingvorm


Griesmeel Pudding met kersensaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de krenten en rozijnen in een schaaltje water en wel ze even in de magnetron 1 a 2 min volvermogen (of zet ze een uur van tevoren in )het water.

Bereidingswijze

Kook de melk, stooi het af gemeten griesmeel en suiker door de gekookte melk dit 5 min zachtjes laten koken wel goed roeren tussen door ander brand het aan de onderkant van de pan aan. Na 5 min de uitgelekte rozijnen en krenten erdoor roeren. Dan over gieten in een omgespoelde puddingvorm. Dit laten afkoelen en daarna de vorm omkeren op een plaat bord of plate schaal. Daarna de saus erom heen schenken.

Serveertip

Voor de liefhebber kan nog extra saus bij geschonken worden.

Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mvb275
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top