tzazikkisaus

  • Grieks, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2002

heerlijke griekse saus, lekker met gerookte zalm

Deel dit recept

Ingrediënten
2 komkommers, 1/4 ltr volle yoghurt, 1/4 ltr kwark, zwarte peper, zout, dille, 2 teentjes knoflook (of naar smaak toevoegen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bekken, houten lepel, knoflookpers, bolzeef

Voorbereiding

knoflook schoonmaken, komkommer schillen

Bereidingswijze

2 komkommers, in de lengte doorsnijden en er dan ragfijne plakjes van snijden, doe dit in een bolzeef, bestrooi met een beetje zout en zet het dan onder druk weg, zodat het vocht uit de komkommer kan lopen (anders wordt de saus zo waterig. Ondertussen de yoghurt, de kwark, de dille en de zwarte peper mengen, dan de knoflook toevoegen. Dit een half uur laten marineren en dan de uitgelekte komkommer toevoegen. goed doorroeren, op smaak brengen met zout en tenminste een nacht laten staan in de koelkast.

Serveertip

heerlijk met gerookte zalm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten