1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appelflap
  6. Appelflap

Appelflap

Door: sweety35

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2002

Ingrediënten 4 personen


6 jonagold appelen
1 eigeel
2 eetlepels suiker
4 velletjes bladerdeeg
bloemsuiker
solo


Verder heb je nodig


Bakplaat en pannetje..


Die krokante appel gebakjes Mmmmm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appeltjes toven.

Bereidingswijze

Schil de appelen en snij ze in schijfjes Stoof de schijfjes aan in solo samen met de suiker zodat je appelmoes bekomt Schep de appelmoes in het midden van het bladerdeegvel Bestrijk de zijkanten met eigeel en plak dicht Duw de zijkanten nog eens extra aan met een vork Bestrijk de appelflap met het resterende eigeel Bak de appelflap in een voorverwarmde oven van 180 ?C gedurende 25 minuten Bestrooi de appelflap met bloemsuiker en dien op.

Serveertip

Lekker bij de koffie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sweety35
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top