carpaccio van rode biet

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2002

vegetarisch voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram middelgrote rode biet, 1 tak rozemarijn, 2 takken tijm, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zeezout, twee geitenkaasjes van 40 gram, 40 ml rode wijnazijn, 80 ml olijfolie, zout, peper en een eetlepel gepelde walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, ovenschaal, snijmachine

Voorbereiding

Rode biet goed schoonmaken, drogen. Oven voorverwarmen op 200 graden (umluft 180 graden, gasoven stand 3). Rode biet in schaal bestrooien met de kruiden en het zeezout en een uur laten garen. Laten afkoelen en pellen. Met de machine (of eiersnijder) in dunne plakken snijden. Op borden verdelen. De kaas in stukken snijden, van de azijn, olie, zout en peper een vinaigrette maken en over de schotel verdelen, tot slot met walnoot bestrooien.

Bereidingswijze

Dit recept komt uit de Brigitte, nummer 2/2002, pagina 179 en 184. Bij Le Petit Chef in Uitgeest aten we dit gerecht als volgt: met appel, kort gebakken ui met rozijnen en met blauwschimmelkaas in plaats van de geitenkaas. Heerlijk.

Laatste reacties

lmh-v avatar
lmh-v 24-09-2002

Ik ga het beslist proberen, bedankt!

carimar avatar
carimar 04-07-2002

Dit lijkt me erg lekker ga het beslist een keer maken misschien krijg ik Carlos ook zover dat hij aan de rode bieten gaat.Meen het ooit gezien te hebben bij Alfred Biolek,(Alfredissimo) kijk jij toch ook weleens naar?meen ik ooit eens gelezen te hebben.Wij kijken met veel plezier naar zijn kookprogrammas en de talkshows. Saludos desde Platja de Aro Marjon

will_s avatar
will_s 15-04-2002

Hoi . Dit heerlijke recept neem ik mee hoor.!!! Lekker.!!! Groetjes Willeke.

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 21-01-2002

lekker, ik ben dol op bietjes, de mannen hier overigens niet ;-(. De variant van de kleine chef lijkt me ook wel iets.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten