Pekingeend met pannekoeken (China)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Voor 4 personen - Drogen: een nacht - Intrekken: minst. 5 uur - Bereidingstijd: ca. 2 1/4 uur - Laten rusten: minst. 1/2 uur - ca, 1120 kcal per portie - Serveren met rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de eend:

zout - 1 eend, gebruiksklaar (ca. 1,8 kg)
Voor de marinade:
3 EL honing - ca. 150 ml sherry - 1 EL zout - 1/2 TL geraspte gember

Voor de pannekoeken:

300 g tarwemeel - wat zout - 1/4 L kokend water - 1-2 EL sesamolie

Bovendien:

hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer naar smaak

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

1. De eend een paar seconden in een grote pan met kokend water, waaraan een weinig zout is toegevoegd, leggen. Uit de pan nemen, droogdeppen en een nacht lang ophangen om te drogen.

2. De volgende ochtend honing, sherry, zout en gember door elkaar roeren. De eend van binnen en buiten gelijkmatig met de marinade bestrijken. Minstens vijf uur laten intrekken.


Bereidingswijze

3. De oven voorverwarmen op 200 ?C. De eend op het rooster leggen en dat in het midden van de oven schuiven boven de braadslee. De eend 1 1/2 tot 2 uur braden en daarbij regelmatig inprikken met een houten prikker en bedruipen met het vocht uit de braadslee. Eventueel wat water toevoegen.

4. Intussen het meel zeven in een kom, water en zout toevoegen en hiervan een soepel deeg kneden. Het deeg ongeveer 10 minuten kneden. Van het deeg een ronde bal vormen en die minstens l/2 uur laten rusten.

5. Het deeg nogmaals goed doorkneden van het deeg een rol vormen met een doorsnede van 5 cm en er 1 cm dikke plakken vanaf snijden.

6. Elk deegplakje met sesamolie bestrijken en een tweede plakje erop leggen. De dubbele deegplakjes net zo lang van uit het midden uitrollen, tot ze een diameter van ongeveer 15 cm hebben.

7. Een koekepan met anti-aanbaklaag verhitten en de deeglapjes hierin aan weerskanten bakken. De pan hierbij voortdurend heen en weer schudden. Wanneer de pannekoeken lichtbruine vlekken hebben, zijn ze klaar.

8. Het vel van de eend verwijderen en ruitvormig uitsnijden. Het vlees van de botjes halen en in stukken snijden. Beide samen met de pannekoeken, de sauzen, de chutneys en de groentereepjes opdienen.

Serveertip

Tip:
Bestrijk een pannekoek met saus of chutney en wikkel het vlees en vel van de eend hierin.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten