1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wortelsoep met tuinkers

Wortelsoep met tuinkers

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2002

Ingrediënten 2 personen


200 gram schoongemaakte worteltjes,

1 ui, 25 gram boter of margarine, 1/2 liter kippebouiilon, schil van een 1/2 citroen, 1 theelepel citroensap, peper, zout, 2 eetlepels creme fraiche, 1/2 bakje tuinkers.


Verder heb je nodig


Foodprocessor of roerzeef.


Een "zware" soep, die zowel warm als koud gegeten kan worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De worteltjes in plakjes snijden. De ui snipperen.

Bereidingswijze

In een soeppan de boter laten smelten en hierin de wortel en de ui zachtjes 5 minuten laten bakken.
De buoiilon, de citroenschil en het citroensap toevoegen.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes door laten koken.
De citroenschil uit de soep halen.
De soep in een foodprocessor of een roerzeef pureren.
Met peper en zout op smaak brengen en de creme fraiche erdoor roeren.
De soep nog even door warmen.

Serveertip

De soep over de borden verdelen en de tuinkers erover strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maart_april_mei


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maart_april_mei
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top