1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Goulash
  6. kip goulash

kip goulash

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-01-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr. kipfilet - 75 gr. boter - 3 dl. kippenbouillon - 250 gr.champignons - 200 gr.rode paprika - 100 gr.prei - 1 grote ui - klein blikje tomatenpuree. - lepeltje paprikapoeder - peper en zout.



Pittig en erg lekker bij rijst en puree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in grove blokjes. de prei in ringen en snipper de ui fijn. snij de paprika in reepjes en snij de champignons in 4 partjes.
Doe de boter in de pan en bak hierin de kipfilet.Als de kipfilet goudgeel van kleur is, haal hem dan uit de pan.
Bak in het achter gebleven braadvet, de ui - de preiringen en de paprika tot ze glazig zijn. Roer er dan de tomatenpure door.en verhit alles krachtig door.
Voeg dan de bouillon en de paprika poeder toe
en daarna de kipfilet. Breng dit alles aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat alles zachtjes gaar worden in 15 tot 20 min.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer er een droge witte rijst bij .
Eventueel met een frisse salade.
Is Ook lekker bij aardappel puree !!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top