1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. bagels

bagels

Door: jeembee

  • Amerikaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2002

Ingrediënten




Bagels


15 gram gist of 2 theelepels gedroogde gist, 2 deciliter lauwe melk, 1 theelepels fijne witte suiker, 400 gram bakkersbloem, ? theelepel zout, 1 ei gesplitst, 50 gram afgekoelde gesmolten boter.

Voor de garnering:
maanzaad, sesamzaad, droge gebakken uitjes.




Vul deze heerlijke broodjes eens met een lekkere salade en je hebt een komplete maaltijd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verkruimel de gist door de melk met de suiker. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef de bloem met het zout in een kom. Klop het eiwit schuimig. Schep het gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie circa 1? uur rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken. Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm. Vorm hiervan ringen. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Breng een grote pan met water aan de kook. Houd het water tegen de kook. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat. Roer de eierdooiers los met 1 el water en bestrijk hiermee de bagels. Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes. Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin. Voor: 14 tot 16 bagels.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeembee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top