Pastasalade met pesto

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2002

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr pasta (fusilli of vlindertjes)
olijfolie
3 zongedroogde tomaatjes
2 bosuitjes
1 mozzarellakaasje
2 pomodori of trostomaten
1 gele of groene paprika
potje pesto (of zelfgemaakt)
potje olijven met piment
pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 684,71 kcal
Koolhydraten 56,02 g
Eiwitten 21,66 g
Vetten 39,32 g

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, spoel af in koud stromend water en giet er wat olijfolie op.

Snijd de tomaatjes, de bosuitjes, de mozzarella, tomaten, paprika en olijven in kleine stukjes en doe ze bij de afgekoelde pasta.
Rooster de pijnboompitten en doe ze ook bij de pasta.

Meng als laatste de pesto goed door de salade en zet de salade tot gebruik in de koelkast.

Laatste reacties

gurtezz avatar
gurtezz 25-07-2010

Lekker! Zelfs de kinderen zaten te smullen. Geserveerd met sneetjes stokbrood besprenkeld met olijfolie EV en geraspte kaas

maelli avatar
maelli 27-08-2009

Ga deze pastasalade zondag voor vrienden maken, klint goed

fortissima5 avatar
fortissima5 07-05-2009

Wat een heerlijke salade, ik heb ``m nu twee keer gemaakt en hij gaat helemaal op. Binnenkort familieweekend, dan maak ik ``m weer. Dank je wel!

bbq-met-omalidy avatar
bbq-met-omalidy 29-07-2002

Zaterdag 28 juli hadden de buurtbarbecue. Ik had een hele bak vol gemaakt en er was echt helemaals niets meer van over. Wat een lekker salade, vond men.

treespoepchinees avatar
treespoepchinees 01-03-2002

Overheerlijk Peetje, maar dat weet je!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten