Pastasalade met pesto
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-01-2002
Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose
Ingrediënten 4 personen
250 gr pasta (fusilli of vlindertjes)olijfolie
3 zongedroogde tomaatjes
2 bosuitjes
1 mozzarellakaasje
2 pomodori of trostomaten
1 gele of groene paprika
potje pesto (of zelfgemaakt)
potje olijven met piment
pijnboompitten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 684,71 kcal |
Koolhydraten | 56,02 g |
Eiwitten | 21,66 g |
Vetten | 39,32 g |
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, spoel af in koud stromend water en giet er wat olijfolie op.
Snijd de tomaatjes, de bosuitjes, de mozzarella, tomaten, paprika en olijven in kleine stukjes en doe ze bij de afgekoelde pasta.
Rooster de pijnboompitten en doe ze ook bij de pasta.
Meng als laatste de pesto goed door de salade en zet de salade tot gebruik in de koelkast.
Laatste reacties
Lekker! Zelfs de kinderen zaten te smullen. Geserveerd met sneetjes stokbrood besprenkeld met olijfolie EV en geraspte kaas
Ga deze pastasalade zondag voor vrienden maken, klint goed
Wat een heerlijke salade, ik heb ``m nu twee keer gemaakt en hij gaat helemaal op. Binnenkort familieweekend, dan maak ik ``m weer. Dank je wel!
Zaterdag 28 juli hadden de buurtbarbecue. Ik had een hele bak vol gemaakt en er was echt helemaals niets meer van over. Wat een lekker salade, vond men.
Overheerlijk Peetje, maar dat weet je!