Luikse wafels

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.

Op wijze van "Tante Claire"

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gr bloem, 300 gr halfvolle boter, 300 gr parelsuiker, 150 ml afgeroomde melk, 3 eieren, 50 gr verse gist, 1 kl. kaneel, 1/4 kl zout, 1 zakje vanillesuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

wafelijzer, foodprocesor.

Voorbereiding

Zet boter 30 min uit de koelkast voor je begint.

Bereidingswijze

Warm de melk wat op en los daar de gist in op.Voeg bloem in foodprocesor, doe de boter, eierdooiers, kaneel, vanillesuiker en zout erbij. laat even draaien en voeg dan terwijl het draait beetje bij beetje de gistmelk erbij. Laat even goed mengen op hoogste stand. voeg dan de stijf geklopte eiwitten erbij en de parelsuiker meng dat met een spatel voorzichtig onder het beslag. Laat 1 uur rijzen. bak dan op heet wafelijzer. Dan heb je ongeveer 20 wafels (bewaar ze in een diepvrieszakje als ze afgekoelt zijn) ongeveer een week houdbaar.

Serveertip

Je kan ze ook aan een kant met chocolade overgieten dan heb je chocoladewafels en de parelsuiker dan vervangen door kristalsuiker.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

naomieke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten