1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. "Perzik met Gorgonzolasaus

"Perzik met Gorgonzolasaus

Door: harry_k

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2002

Ingrediënten 4 personen


4 halve perziken (blik)
6 sprietjes bieslook
2 dl. slagroom
300 gram gorgonzola kaas
versgemalen witte peper



Leuk voorgerecht ook voor kinderen omdat het gerecht er uit ziet als een gebakken spiegelei.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden
(kan halve dag van tevoren)

In zeef perziken laten uitlekken.
Iedere perzik in dunne plakjes snijden.
(Plakjes weer tegen elkaar schuiven en tot gebruik wegzetten)
In kopje bieslook fijnknippen.
In steelpan slagroom verwarmen.
Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
Op smaak brengen met peper.
Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Bereiden.

4 bordjes voorverwarmen.
Al roerende gorgonzolasaus zachtjes verwarmen.
Perzik dakpansgewijs op de bordjes leggen.
Saus erom heen verdelen en garneren met bieslook.

P.S.
De perziken uit blik kunnen natuurlijk ook vervangen worden door
verse als het seizoen daar is.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_k
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top