Hypercholesterolemie en/of Diabetus Mellitus

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-01-2002

Handleiding voor inkoop en bereiding, ook voor energiebeperkt dieet

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Broodmaaltijden: Volkoren-, meergranen-, bruin-, rogge-, lijzaad-, en volkorenknackebrood. Mueslibol, kampioentje, volkorenbeschuit. Incidenteel: krenten- en rozijnenbrood, ontbijtkoek ongevuld, muesli, cornflakes, pappoeder.


Smeersel: halvarine 40% vet, dieethalvarine 40 % vet, halfvolle roomboter. bijv. Sence light, Wajang light, Becel light, Pro-active, Benecol 40% vet, AH plantenhalvarine, Bebo halvarine, Blue Band halvarine Latta, Linera.


Vleeswaar:Magere fricandeau, rosbief, lever (ongelardeerd), rookvlees, magere achterham en rollade, zelf gebraden rundergehakt, filet americaine zonder vettoevoegingen, kipfilet, kalkoenham, linera smeerpate.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kaas: 20 en 30 kaas zoals; boeren-smeer-, en leidse kaas.Light kazen 20 en 30 , Zwitserse strooikaas, smeerkaazen zoals, slankie, cottagecheese, kwark, huttenkase, Boursin leger, Maredsous.


Vis: Magere visconserven zoals: vis op water, in gelei, naturel,gekookte- en zure mosselen, garnalen naturel.


Ei: Gebakken, gekookt, roerei, omelet naturel, met magere ham, met groenten, gepocheerd ei, ( neem 1 ei i.p.v. 2 en niet vaker dan 3 x per week.

Voorbereiding

Zoet beleg: met mate; halva jam, light jam, Natrena- en Linerajam, zelfgemaakt zonder suiker,jam met zoetstof, jam, marmelade, honing, stroop, onfiture, vruchtenhagel, aijshagel, gestampte muisjes.


Diverse:Aardbeien met zoetstof, appelschijven met zoetstof en kaneel in de oven of magnetron, Groentespread, sandwichspread komkommer, tonijn. Alle soorten rauwkost naturel.Tosti van magere ham en 30 kaas i.p.v. 2 sneetjes brood met beleg.

Bereidingswijze

Af te raden: witbrood, witte beschuit, wit knackebrood, light knackebrood, luxe broodjes, suikerbrood, krentebrood met spijs,croissants, saucijzenbroodjes, worstebroodjes, ontbijtkoek gevuld met nootjes, vruchtjes enz.


margarine 80% vet, dieetmargarine 81% vet, Benecol 70% vet en roomboter.Alle worstsoorten ook light, gebraden gehakt, vette rauwe ham, alle speksoorten, leverworsten, pekelvlees.
Volle kazen 40 , 50 en 60 , roomkaas, volvette smeerkaas. De meeste buitenlandse kazen zijn 50 tot 75

Serveertip

Vette vissoorten zoals: vis op olie, met saus, verse haring, nieuwe haring, rolmops, zure haring, alle soorten makreel, alle soorten paling, gefrituurde en gebakken vis, vissalades.


overige af te raden: ei met spek of kaas, eiersalade, chocoladeprodukten, pindakaas, pastasoorten, zoetbeleg voor diacetici.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten