1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Geschnetzeltes Burgunder Art

Geschnetzeltes Burgunder Art

Door: likkepot

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2002

Ingrediënten 4 personen


400 - 500 gram rundvlees (bieflapjes als het vlug moet, stooflapjes als het langer mag duren :geschnetzelt = in reepjes gesneden)100 gram magere gerookte spekblokjes
100 gram zilveruitjes (uit de pot of zelf schoonmaken! Houd er rekening mee dat verse zilveruitjes langer moeten garen. Ikzelf vind het zurige van zilveruitjes uit de pot het lekkerst of een combinatie van beide)
11/2 - 2 dl rode wijn
200 gram champignons (in kwarten gesneden)
3-4 eetlepels slagroom of creme fraiche
1 eetlepel olie (om in te bakken)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel juspoeder
zout, paprikapoeder, thijm, peper
2 dl water


Verder heb je nodig


Een ruime braadpan (stoofpan met dikke bodem is nog beter)


Origineel zwitsers recept van rundvleesreepjes met spekblokjes, zilveruitjes en champignons, gestoofd in rode wijn.Een lekkere variant op het tradionele geschnetzeltes (= vlees in reepjes gesneden).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rundvlees in reepjes snijden
champignons schoonvegen en in kwarten snijden
eventueel de zilveruitjes schoonmaken

Bereidingswijze

De olie in de braadpan doen en daarin de spekblokjes aanbakken en vervolgens het vlees toevoegen.
De zilveruitjes en tomatenpuree bij het vlees doen en kort laten meebakken; op smaak brengen met peper, paprikapoeder en thijm.
Afblussen met de rode wijn en voor de helft laten inkoken.
De eetlepel juspoeder met 2 dl water mengen en over het vleesmengsel gieten; dit 30-44 minuten laten pruttelen (afhankelijk van het soort vlees kan dit ook korter zijn)
De champignons 10 minuten laten meekoken.
Slagroom of creme fraiche toevoegen.
Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en thijm

Serveertip

Lekker bij aardappels, rijst, deegwaren, mais.

Varianten:
In plaats van champignons, 2-3 fijngesneden wortels met de uien toevoegen en meekoken
Als garnituur geroosterde broodblokjes erover strooien
Verse kruiden gebruiken zoals thijm, salie, rozemarijn



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van likkepot
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top