1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Arroz con pollo

Arroz con pollo

Door: vergaarbak

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2002

Ingrediënten 8 personen


1 kilo kip (poten, vleugeltjes of borst naar verkiezing)
3 paprika's
3 grote uien
djintan (om de kip rijkelijk te bestrooien)
citroen of azijn
peper en zout
tabasco
zoute soja
2 bouillontabletten
1 groot blik tomatenpuree
8 kopjes rijst
boter



Rijst met kip voor 8 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip enkele uren van te voren in stukken snijden en bestrooien met peper,
zout, djintan, tabasco en citroensap. Zo minimaal 2 uur laten staan
(bijvoorbeeld de avond tevoren).

Bereidingswijze

De uien en paprika's grof snipperen. De kip zonder de groenten braden in de
boter. Dan de kip uit de pan halen en de groenten erin bakken (goed roeren).
Als de uien wat zachter worden de tomatenpuree, het bouillontablet en de
soja toevoegen. Naar smaak nog wat tabasco toevoegen. De kip er weer bij
doen met een kopje water. Het geheel ongeveer 45 minuten laten sudderen.
Indien je kippenpootjes of vleugeltjes gebruikt, deze eruit halen en van de
botjes ontdoen. Het kippenvlees weer terug in de pan doen. De ongekookte
rijst en 1 tl zout en wat water toevoegen (water toevoegen zoals op de
aanwijzing op de verpakking van de rijst). De rijst zachtjes gaar laten
worden en steeds goed roeren. Liefst op een plaatje zetten.

Serveertip

Serveren met een spiegelei.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vergaarbak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top