1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige oven-loempiaatjes

Pittige oven-loempiaatjes

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2002

Ingrediënten 5 personen


5 el. olie, 175 gram panklare soepgroenten, 2 tl. currypasta, pot, 75 gram tauge, 100 gram beenham, in reepjes, 75 gram belegen kas, grof geraspt, 5 vellen fillodeeg (diepvries), ontdooid, 1 dl. chilisaus, 2 el. gembersiroop, 1 el. koriander, fijngesneden


Verder heb je nodig


Bakplaat, met bakpapier belegd


Deze loempiaatjes in fillodeeg krijgen door het bakken in de oven een heerlijk knapperig korstje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VErwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 el. olie in een ruime pan en bak de soepgroenten met de currypasta al omscheppend ca. 2 minuten. Voeg de tauge en de ham toe en bak ca. 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm en schep de kaas erdoor. Halveer de vellen fillodeeg en leg er steeds 2 op elkaar. Bestrijk de bovense dun met olie. Schep er een flinke lepel van het groente-hammengsel op. Laat ca. 2 cm. van de randen vrij. Vouw de zijkanten over de vulling. Bestrijk de randen met olie en rol het deeg met de vulling op. Bestrijk de loempiaatjes met olie en leg ze op het bakblik. Bak de loempiaatjes in de oven in ca. 20 minuten lichtbruin. Roer de gembersiroop en de koriander door de chilisaus. Serveer de loempiaatjes met het sausje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top