Apple Crumble

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2002

Lekker gemakkelijk engels nagerecht met de smaak van appel-kruimeltaart.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Vulling: 4 grote groene appels (bijv. granny smith), 2 eetlepels stroop, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bruine suiker,
Bovenlaag: 120 gram zelfrijzend bakmeel, een halve kop havermoutvlokken, 90 gram bruine suiker, 100 gram boter, evt. een halve kop gemalen kokos, evt. wat rozijnen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hoge ronde ovenschaal, pannetje, kom.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze

Snijd de appels in langwerpige stukjes, niet al te klein en doe ze in een pannetje samen met de suiker, de stroop en het citroensap. Voeg evt. wat rozijnen toe. Doe de deksel op de pan en kook de appels circa 10 minuten op laag vuur, zodat ze zacht worden. Schep hierna de appels in de ovenschaal. Meng in een kom het bakmeel, de havermout en de bruine suiker (en evt. de kokos) en maak een kuiltje in het midden. Smelt de boter op laag vuur en giet deze in de kom in het kuiltje. Meng dit tot er een kruimelige massa ontstaat. Strooi de kruimels over de appels in de ovenschaal en schuif de schaal in de oven. Bak het gerecht circa 30 minuten, tot de bovenlaag knapperig en goudbruin is. Pas op: de bovenlaag wordt erg heet!

Serveertip

Warm opdienen in de ovenschaal. Het nagerecht is heerlijk met vanille-ijs en/of slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten