Zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2002

Mijn vriend komt uit Limburg en vraagt me elke keer wanneer ik nu eens Zoervleisj wil maken. Nu maar eens zien of het net zo lekker is als bij zijn vader.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram doorregen runderlappen
zout
peper
3 dl witte-wijn azijn
laurierblad
2 kruidnagels
2 uien
50 gram boter
? eetlepel appelstroop
2 plakken ontbijtkoek
1 eetlepel aardappelmeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In kom azijn mengen met 3 dl water, laurier en kruidnagels en vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt minimaal 12 uur in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Uien pellen en in ringen snijden. Vlees uit de marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; de marinade bewaren.
In een braadpan boter verhitten en de uiringen bruinbakken. Het vlees toevoegen en rondom bruin braden. Stroop, ontbijtkoek en de helft van de marinade aan het vlees toevoegen en het geheel afgedekt ca. 3 uur laten stoven. Het vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt.
De saus licht binden door aardappelmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door het vlees mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Serveren met aardappelpuree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

omalidy avatar
omalidy 02-03-2005

Heel heel lekker, lijkt een beetje op hachee. Enne die vriend !!!!

geurtspaul avatar
geurtspaul 06-12-2002

OOK LEKKER MET TAM KONIJN IN PLAATS VAN RUNDVLEES!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten