1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Falafel
  5. Falafel

Falafel

  • Turks, Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui; 1 teentje knoflook; 2 blikken kikkererwten (a nto 400 gr); 1 1/2 tl zout; 1/2 tl zwarte peper; 1/2 tl komijn; 1/2 tl koriander; 1/2 tl cayennepeper; 2 el bloem; 1 tl bakpoeder; 1 ei; 1 vleestomaat; 1/4 komkommer; 1/4 krop ijsbergsla; 8 shoarmabroodjes; pittige salsasaus


Verder heb je nodig


Friteuse; keukenmachine of staafmixer; keukenpapier


Kikkererwtenballetjes met shoarmabroodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Kikkererwten afgieten. Met staafmixer/ keukenmachine helft van de kikkererwten met ui, knoflook, zout, peper, komijn, koriander en cayennepeper pureren. In kom scheppen. Bloem, bakpoeder en ei erdoor mengen. In keukenmachine of met staafmixer de rest van de kikkererwten grof hakken en door kikkererwtenmengsel in kom roeren. Mengsel afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten rusten.
Van mengsel 24 kleine balletjes vormen. Tomaat wassen, in vieren snijden en pitjes verwijderen. komkommer wassen. Tomaat en komkommer in blokjes snijden. Ijsbergsla in reepjes snijden.
Vergiet beklede met keukenpapier.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden. in midden van oven broodjes ca. 6 min. verwarmen. In frituurpan olie verhitten tot 175 graden. Kikkererwtenballetjes met ca. 8 tegelijk in ca 1 1/2 min. goudbruin frituren. in vergiet laten uitlekken.

Serveertip

In elk broodje 1 el salsasaus scheppen. Broodjes vullen met groenten en enkele falafelballetjes. Op schaal leggen. Rest van groenten en falafelballetjes eromheen leggen. De rest van de saus er apart bij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irener


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irener
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top