1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Griet / Schol Of Tongschar Met Tomatensaus

Griet / Schol Of Tongschar Met Tomatensaus

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg Griet /Schol of Tongschar 3 dl Visbouillon 150 g Champignons 1/8 lt Slagroom Margarine Bloem Droge Witte Wijn Tomatenpuree Zout Peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een pan 3 dl visbouillon samen met 2 dl droge witte wijn aan de kook. Leg er de schoongemaakte griet of schol of tongschar in en pocheer deze op een laag vuur in ca. 8 minuten gaar. Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig op een voorverwarmde schaal en houd deze warm op een pan met heet water. Laat het pocheervocht op een matig vuur inkoken tot 3 dl overblijft en zeef het door een vochtige doek en meng vervolgens 3 eetlepels tomatenpuree er door. Smelt 25 g margarine voor de saus in een pan op een laag vuur en voeg al roerende 25 g bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Giet er langzaam, al roerende, het pocheervocht met de tomatenpuree bij en laat dit onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes koken. Borstel intussen de champignons schoon en halveer ze eventueel. Smoor de champignons ca. 5 min in 15 g margarine op een laag vuur. Klop 1/8 liter slagroom door de saus en meng er vervolgens de champignons er door. Breng het geheel op smaak met zout en peper en giet iets van de saus over de vis, de rest van de saus serveert men apart.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top