1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joegoslavische keuken
  5. bietjes met tomaten

bietjes met tomaten

Door: babelfish

  • Joegoslavisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kilo rijpe tomaten, 1 kilo gekookte bietjes, 1 ui, 2 tenen knoflook, 6 eetl olie, witte peper (zout). Pas de hoeveelheden aan wanneer je dit gerecht met vlees wil serveren.



Blitva sa paradajzom; Dalmatie. Verrassende combinatie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Blancheer de tomaten en verwijder de pitjes en velletjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan. Snipper de ui en bak tot ze glazig is. Voeg de tomaten met de gesnipperde knoflook bij de ui. Voeg peper (en zout) toe en laat het geheel smoren tot een dikke saus ontstaat. Schil de bietjes, snij ze in blokjes of reepjes en maak ze zachtjes warm. Leg ze in een voorverwarmde schaal. Begiet de bietjes met de tomatensaus.

Serveertip

Geef er gekookte aardappelen, polenta of bv couscous bij.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van babelfish
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top