1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: guusgilissen

  • Multi-cultureel, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Ingrediënten 2 personen


125 gr Linzen
1 ui
1 blik gepelde tomaten op sap
1 rode paprika
? knolselder
1 aardappel
1 prei

1 blad Laurier
? tl Kerrie (massala)
1 tl gemberpoeder
2 el Rozijnen
10 cm choriso worst (dunne)
1 blokje Runderbouillon
15 gr Boter of olie
Zwarte peper
Zout



Goed gevulde linzensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen onder koud stromend water.

Bereidingswijze

Zet de Linzen met 1 liter water op en laat zachtjes sudderen gedurende ? uur. Vul zonodig tussentijds water bij zodat er na ? uur nog 1 liter vocht is.
De ui pellen en snipperen. Prei schoonmaken en in ringen snijden en de selderij schoon maken en in 0,5 cm3 blokjes snijden. Samen met de kruiden in de olie/boter fruiten.
De paprika schoon maken en repen snijden en event. schillen.
De paprika en de tomaten en rozijnen aan de groente toevoegen en aan de kook brengen. De Tomaat-groente ?prut? aan de linzen toevoegen.
|De choriso worst en aardappel in kleine blokjes snijden en samen met het bouillonblokje aan de soep toevoegen. Zachtjes laten gaar koken.

Serveertip

Als je de soep op voorhand maakt zul je nog vocht moeten navullen. De soep dikt aardig in.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van guusgilissen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top