1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaans rijstgerecht

Marokkaans rijstgerecht

Door: berti

  • Marokkaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gr dessertrijst (kort kokend)
100 gr dadels
100 gr rozijnen
2 gemberbolletjes
50 gr boter
1 l melk
100 gr gepelde amandelen
50 gr chocolade
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
1 tl kaneel



Dit is een nagerecht waarin naast de dessertrijst dadels, rozijnen, gember en amandelen worden gebruikt. Oorspronkelijk werd in dit gerecht gierst in plaats van rijst gebruikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst in de melk en met de in stukjes gesneden dadels gaar (kijk op de verpakking naar de aanwijzingen). Hak in die tijd de amandelen fijn. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Hak of rasp de chocolade. Snij de gember in kleine stukjes. Schep de amandelen, de rozijnen, de chocolade, de gember en de geraspte sinaasappelschil door elkaar. Schep dit mengsel door de rijst en voeg de boter en kaneel toe. Serveer dit rijstgerecht warm.

Serveertip

Doe de rijst in ingevette kleine kommetjes en druk stevig aan. Keer de kom om op een dessertbordje.

Bron : Genieten met de zon op tafel: Lekkere recepten met verse noten en gedroogde zuidvruchten / Cecile Thijssen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top