Scotch broth with barly

  • Engels, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Een hartverwarmende soep van lamsbouillon met verse groenten en gort.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr lamsschoudervlees in blokjes,
1 laurierblaadje,
zout, peper,
1 grote winterwortel,
1 ui,
1 prei,
2 stengels bleekselderij,
1/4 witte kool,
50 gr snelkookgort,
2 eetl fijngehakte peterselie,
croutons
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng het vlees met 1 3/4 liter koud water en het laurierblaadje langzaam aan de kook. Schep het schuim eraf en laat de bouillon ca. 2 uur zachtjes trekken. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Maak de groenten schoon en snijd ze in dunne reepjes. Voeg de groenten en de gort aan de bouillon toe en kook de soep nog ca. 45 min. op zacht vuur. Strooi de peterselie erover. Serveer de soep met zelfgebakken croutons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten