1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scotch broth with barly

Scotch broth with barly

Door: the_swan_inn

  • Engels, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr lamsschoudervlees in blokjes,
1 laurierblaadje,
zout, peper,
1 grote winterwortel,
1 ui,
1 prei,
2 stengels bleekselderij,
1/4 witte kool,
50 gr snelkookgort,
2 eetl fijngehakte peterselie,
croutons



Een hartverwarmende soep van lamsbouillon met verse groenten en gort.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het vlees met 1 3/4 liter koud water en het laurierblaadje langzaam aan de kook. Schep het schuim eraf en laat de bouillon ca. 2 uur zachtjes trekken. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Maak de groenten schoon en snijd ze in dunne reepjes. Voeg de groenten en de gort aan de bouillon toe en kook de soep nog ca. 45 min. op zacht vuur. Strooi de peterselie erover. Serveer de soep met zelfgebakken croutons.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_swan_inn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top