1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine met kip en krieltjes

Tajine met kip en krieltjes

Door: berti

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kip heel of in stukken gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
krieltjes (voorgekookt) zoveel als je nodig

hebt
1 citroen
groene olijven
1 tl gemberpoeder
1/2 tl kurkuma
paar saffraandraadjes
1 tl komijn
zout en peper
bosje verse peterselie
bosje verse koriander



Tajiine is een Marokkaanse schaal van aardewerk waarin "stoofschotels" worden bereid (maar met een braadpan/wok lukt het ook). Zie mijn artikel over Marokko.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kip in stukken. Schroei kip met ui, knoflook en alle kruiden en specerijen in 10 min. dicht (Ik haal halverwege de ui eruit, zodat de kip alle ruimte krijgt om te bakken). Schenk er 3 a 4 dl warm water bij en laat met de deksel op de pan ca. 20 min pruttelen. Doe dan geschilde krieltjes erbij, lepel wat stoofvocht erover en laat gaar worden (verse kriel hebben meer tijd nodig dan voorgekookte!). Doe de laatste 5 minuten de olijven (de hoeveelheid hangt van jezlef af) en in plakken gesneden citroen erbij (decoratie). Heerlijk met (Marokkaans) brood, komkommermoes en/of een geroosterde paprikasalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top