Aardappelschotel Parmentiere

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Heerlijke ovenschotel, die makkelijk te bereiden is en goed vult.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje aardappelpuree
1 rode paprika
1 grote ui
500 gram gehakt(hoh)
1 stengel bleekselderij
1 eetlepel grove mosterd
1 zakje 48 geraspte kaas
melk
peper
1 komkommer
suiker
azijn
salata(slasaus)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
garde
ovenschaal

Voorbereiding

snij de paprika alvast is blokjes, en de uien in ringen. De stengel bleekselderij goed wassen en in kleine plakjes snijden.

Bereidingswijze

maak de aardappelpuree volgens aanwijzing klaar, maar maak het geheel niet te smeuig. Schep daar doorheen een eetlepel grove mosterd, en de plakjes bleekselderij.
Bak het gehakt rul en kruid het met vleeskruiden, en smoor de paprika en de uien. Doe de aardappelpuree in een diepe ovenschaal, leg hier boven op de gehakt en de paprika, ui mengsel. Bedek het geheel met de geraspte kaas. Doet dit geheel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Na 20 terug zetten naar 100 graden.

Was de komkommer goed af, schaaf met een kaasschaaf de hele komkommer tot plakjes. Voeg er slasaus(salata) suiker en scheut azijn bij. En laat dit geheel rustig staan, schep het 2 keer om vlak voor het eten. Suiker en azijn naar smaak bijdoen. Het geheel moet een zoete frisse smaak krijgen.

Serveertip

Helaas geen mooie borden, gewoon lekker op een bord met de komkommers ernaast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten