1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ons water en 1 ons melk (afwegen), 1 ons boter, zout, 1 ons bloem, 4 eieren, geklopte slagroom met slagroomversteviger



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook water, melk, boter en zout in een grote pan. Neem de pan van de kookplaat en voeg in een keer de bloem toe. Goed roeren met een houten lepel. Zet de pan op een natte vaatdoek en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Tussendoor steeds goed kloppen tot het ei volledig is opgenomen. Er ontstaat nu een vrij stevige massa. Doe het soezenbeslag in een spuitzak of neem een stuk vetvrij papier. Vouw dit papier als een frietzak in elkaar en knip er de punt vanaf. Vet een bakplaat licht in en spuit er ronde soesjes op. Zo?n 16 grote of 25 kleine. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de soesjes ongeveer 22-25 minuten op 200 gr. C. Laat de soesjes afkoelen. Knip ze open met een schaar en spuit ze vol met slagroom. Eventueel bestrooien met poedersuiker of doop ze in gesmolten chocolade voor een Bossche bol achtige slagroomsoes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top