Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Spoom
  5. Spoom

Spoom

Door: goldflower

  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2002

Ingrediënten


Ingredienten zijn voor een bak ijs. Dus in principe te gebruiken voor ongeveer 16 personen, maar meestal hou je gewoon een bak heerlijk ijs over wat je dan later weer als nagerecht kan verwerken.

500 g verse lychees (dus niet uit blik!!)
4 el suiker
1 el citroensap
3 dl champagne of dessertwijn (aanrader=moscati d'asti)


Verder heb je nodig


Diepvriesbak
champagneglazen


Spoom is een fris tussendoortje dat normaalgesproken in grote menu's wordt geserveerd tussen het eerste lichtere hoofdgerecht en het tweede zwaardere hoofdgerecht. Spoom wordt gebruikt om de smaak voor het volgende gerecht te neutraliseren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de lychees. Dit gaat heel makkelijk door het kapje dunnetjes eraf te snijden en dan zit de vrucht al los in de schil. Vervolgens nog ontpitten, maar omdat de lychees gepureerd moeten worden hoeft dit niet netjes te gebeuren, met de hand is het eenvoudigst, gewoon het vruchtvlees van de pit afduwen. Vervolgens de lychees pureren, heel eenvoudig met Keukenmachine of staafmixer.

Bereidingswijze

Verhit 0,5 dl water met de suiker tot suikerwater, van de hittebron afhalen en de champagne erbij doen.
Citroensap en de gepureerde lychees er goed doorheen roeren.
Giet het mengsel in een diepvriesbak en laat het 3 uur in de vriezer opstijven (in mijn vriezer duurde het 4 uur, langer is geen probleem, korter wel). Ieder uur voorzichtig omscheppen en weer gladstrijken.

Serveertip

Het ijs 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Doe in ieder glas een bolletje van het ijs en vul het glas verder op met champagne. Direct opdienen!!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goldflower
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top