Kofte

  • Turks, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Een van de befaamdste smaakmakers in de Turkse keuken is de tomaat, vaak in de vorm van puree, samen met ui en knoflook. Verse kruiden zoals oregano, peterselie, koriander, selderie en munt worden veel gebruikt. Specerijen zoals komijn, piment en kaneel meestal in combinatie met vlees.
Ook yoghurt en honing spelen een belangrijke rol in de Turkse keuken. Bij vrijwel elke maaltijd wordt aryan (een yoghurtdrank) geschonken. Vele soepen en sauzen hebben yoghurt als basis.
Zo ook deze kofte, lams- of rundergehakt in knoflooksaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr runder- of lamsgehakt

2 uien

2 teentjes knoflook

bosje peterselie

Turkse kofte-kruiden (poeder)

o.a. verkrijgbaar op de Oosterse Markt in

Beverwijk (zie ook mijn artikel daarover

zout en peper


Voor de knoflooksaus:

3 el boter

10 teentjes knoflook

4 el bloem

1/4 l bouillon

1/4 l melk

zout en peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de gehakte peterselie en het gehakt rijkelijk met Turks koftepoeder, zout en royaal peper goed met elkaar. Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord. Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en melk erbij. Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen. Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout. Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur. Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

berti avatar
berti

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten